Thema

ALZHEIMER CAFÉ VALKENSWAARD/WAALRE

Mountain View

Het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten( mantelzorgers), zorgprofessionals en andere belangstellenden uit de regio. De bijeenkomstenvinden plaats op de laatste dinsdagavond van de maand, met uitzondering van juli en augustus. Iedere avond start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Programma

Elke laatste dinsdag van de maand
Thema’s september – december 2017

 • 26 sept. Feestelijke opening Alzheimer Café
 • 31 okt. Wat is dementie
 • 28 nov. Impact van dementie op het dagelijks leven
 • 19 dec. Impact van dementie op je relatie

 • Café-zaal Dommelstroom, Bergstraat 51, Valkenswaard (Dommelen)
  Café open : 19.00 uur – vrij entree
  Begin programma : 19.30 uur
  Einde programma : 21.00 uur
  Mensen die iets hebben met dementie Ontmoeten elkaar in het Alzheimer Café

  Waalre nieuws feed

  Inloopavond bestemmingsplannen 'De Keizer' en 'Ligtvoet Aalst'

  Op donderdag 24 januari 2019, tussen 18.00 uur en 20.00 uur vindt een inloopinformatieavond plaats in het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19 te Waalre. Op deze avond, kunnen alle inwoners van Waalre en andere geïnteresseerden de voorontwerp bestemmingsplannen voor locatie ‘De Keizer’ en de locatie ‘Ligtvoet Aalst’ inzien.

  Praat mee en speel het spel over Wonen in Waalre!

  Kom naar het 2de Wooncafé op 23 januari 2019, 19.30-21.30 uur in het Huis van Waalre

  Ondernemersbijeenkomst over de bedrijventerreinen en kantoorlocaties in Waalre

  De gemeente Waalre vindt een goed vestigingsklimaat en ondernemersklimaat belangrijk. Omdat de economie verandert en wij hier goed op willen inspelen, wordt een heldere strategie en ontwikkelingsrichting voor de Waalrese bedrijventerreinen en kantoorlocaties opgesteld. Adviesbureau Stec Groep ondersteunt ons hierbij.

  Hulp aan ondernemers in Waalre via '155 Help een bedrijf'

  Ondernemers uit de gemeente Waalre beschikken voortaan over een telefonisch en online noodloket voor ondernemers, ‘155-Help-een-Bedrijf’. Daartoe zijn de gemeente Waalre en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) een samenwerking aangegaan. Voor ondernemers is deze hulp kosteloos.

  Alzheimer café Valkenswaard/Waalre

  In het nieuwe jaar 2019 is eerste bijeenkomst van het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre op dinsdag 29 januari aanstaande.

  Repair-Café Waalre bestaat 5 jaar!

  Deze maand is het precies 5 jaar geleden dat het Repair Café Waalre startte in gemeenschapscentrum De Pracht.

  De meedoenbijdrage wordt ook in 2019 automatisch verstrekt

  De bijdrage is bedoeld voor alle inwoners van 0 tot 100 jaar met een laag inkomen. Inwoners met een inkomen tot 115% van de bijstandsnorm en een vermogen onder de vermogensgrens komen in aanmerking voor de bijdrage.

  Loterij en duurzame verwerking van kerstbomen

  Op zaterdag 12 januari 2019 kunnen inwoners van Waalre hun kerstboom tussen 11.00 en 15.00 uur inleveren op drie plaatsen in de gemeente.

  2de Wooncafé: Praat mee over Goed Wonen in Waalre!

  Kom naar het Wooncafé op 23 januari 2019, 19.30-21.30 uur in het Huis van Waalre.

  Doe mee in de ontwerpfase Eindhovenseweg en Traverse

  Een schonere en veiligere weg, minder sluipverkeer, betere oversteekbaarheid en uiteindelijk een gezonde en duurzame leefomgeving. Dat moet de herinrichting van de Eindhovenseweg gaan opleveren.

  Vervangen armaturen openbare verlichting

  De gemeente Waalre heeft de firma Dynniq uit Mill opdracht gegeven om circa 100 kegelarmaturen van de straatverlichting te vervangen.

  Gaan mijn buren verbouwen?

  Steeds meer inwoners en ondernemers kiezen ervoor om berichten van overheidsinstanties over ontwikkelingen in hun buurt of wijk digitaal te ontvangen.

  Rioolvervanging Molenstraat en omstreken

  Op 12 december 2018 is in het Klooster te Waalre het definitieve ontwerp voor het project 'Rioolvervanging Molenstraat e.o.' gepresenteerd.

  Geld beschikbaar voor cultuur voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen

  Er is geld beschikbaar voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die iets willen doen met muziek, dans, toneel, schilderen, musicallessen, etc. in hun vrije tijd.

  Sluiting Goed voor Mekaar tijdens de feestdagen

  Tijdens de Kerstdagen en Oud en Nieuw zijn de vrijwilligers van Goed voor Mekaar Waalre niet aanwezig van maandag 24 december 2018 t/m dinsdag 1 januari 2019 in het Huis van Waalre.

  Dienstverlening Taxbus feestdagen, nieuwe tarieven 2019

  Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten voor de feestdagen tijdig aan te melden. Daarnaast zijn de tarieven voor 2019 vastgesteld.